Shamanismul

1Samanilor incasi Q'ero

Pentru 500 de ani batrinii tribului Q'ero au pastrat si transmis generatiilor urmatoare profetia unei mari schimbari pachacuti, in care lumea va cunoaste o profunda transformare, isi va reveni, iar haosul si dezordinea vor lua sfirsit.

Doar unul din semnele profetiei pentru timpurile care vor veni Dr. Alberto Villoldo, un antropolog si psiholog care a trait multi ani in mijlocul tribului Q'ero si a studiat ritualurile si profetiile acestora, este cel care a jucat un rol important in relevarea tainelor lumii moderne.

El a povestit cum, in urma unui cutremur de pamint in 1949, s-au descoperit ruinele unui stravechi templu incas, in apropiere de orasul Cuzco din Peru - Templul de Aur. Acesta urma sa fie doar unul din semnele profetiei pentru timpurile care vor veni.

In cautarea vechilor civilizatii Q'ero au trait in satele lor aflate la inaltimea Anzilor, in singuratate, retrasi de lume, pina cind un alt antropolog, Oscar Nunez del Prado, aflindu-se la festivalul din Paucartombo, loc unde s-au strins o multime de oameni din toata tara, a intilnit grupuri de indieni vorbind curent in limba incasilor, quecha. Acest fapt l-a pus pe ginduri si, in urma cercetarilor facute, s-a hotarit sa organizeze o expeditie in munti, in cautarea supravietuitorilor stravechii civilizatii. Prima expeditie in satele Q'ero a avut loc in 1955.

2Vindecatorii din cadrul comunitatii Q'ero

Sunt cunoscuti sub numele "paqos", ceea ce inseamna "preot sau mistic" in quechua, limba Inca. Q’ero paqos au fost creditati atat cu pastrarea si mentinerea vechilor cunostinte de vindecare, profetii, credinte si traditii incase cat si cu detinerea cunoasterii dobandite de civilizatiile predecesoare. Totul s-a transmis de-a lungul timpului prin traditie lor orala. Oamenii Q'ero nu se vad, asa cum ne vedem noi cei din Vest, ca fiind fiinte separate, cu identitati separate, ci se vad ca fiind una cu totul, una cu natura, si -la fel ca cele mai multe culturi indigene - una cu Dumnezeu. Filozofia lor principala o reprezinta modul de viata "Ayni", adica traiul in reciprocitate, echilibru si armonie cu Pamantul, cu natura si cu tot ce-i inconjoara. Ayni este practica de a da inainte de a lua, este practica corectitudinii. Q'ero urmeaza calea samanica care vede Divinitatea in tot si In toate, fie ca este vorba de o floare, un rau, o stanca, de animale, sau de o alta persoana, drept pentru care ei trateaza totul si pe toata lumea cu acelasi respect si veneratie. Imaginati-va cum ar fi lumea daca noi toti am trai astfel?

3Traditia medicinala Q'ero

Urmeaza doua cai principale - Prima "Pampamesayok" si - a doua "Altomesayok", ambele fiind grele si necesitand multi ani de formare. Pampamesayok Isi extrag puterea si stiinta din resursele pamantului, avand cunostinte solide despre puterea medicinala a plantelor din munti iar Altomesayoks, au capacitatea de a invoca si de a primi darul comunicarii directe, al intelepciunii si al indrumarii vindecatoare chiar de la "APUS" – Spiritele Muntilor Sfinti. Șamanii Q'ero, șamanii andini peruani, lucrează cu MESA, legătura de pietre vindecătoare. Creierul nu face distincție între simbolic și real. De aceea, tot ceea ce facem la nivel simbolic are efect în lumea "reală". MESA este o reprezentare simolică a șamanului.

4Tarife

Sesiunile se pot desfășura : • la distanță 1. –Pe Facetime; 2. – pe Skype • direct, la cabinet (dacă ești din sau te afli în București). Durata propriu-zisă a unei sesiuni individuale de vindecare șamanică este de aproximativ 2 ore. • Pentru o sesiune costul este de 50 euro sau echivalentul in roni: